Φιλοξενία ιστοσελίδας

Φιλοξενία ιστοσελίδας

Tι είναι το web hosting (φιλοξενία ιστοσελίδας);

Η φιλοξενία ιστοσελίδας είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει σε ιδιώτες και σε επαγγελματίες να καταστήσουν την ιστοσελίδα τους προσβάσιμη σε όλους τους χρήστες του Παγκόσμιου Διαδικτυακού Ιστού (World Wide Web). Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ιστοσελίδας, είτε ιδιώτες είτε εταιρίες, αναθέτουν τη φιλοξενία του site τους σε κάποιον πάροχο φιλοξενίας (hosting provider). Οι πάροχοι φιλοξενίας διαθέτουν τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και τις ικανότητες για να φιλοξενήσουν μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.
Εμείς, ως Dreamerz, διαθέτουμε τους δικούς μας servers, ώστε να φιλοξενούμε όλα τα sites που κατασκευάζουμε και να είμαστε σίγουροι ότι το site σας θα είναι online, διαθέσιμο στους χρήστες σας και με όσο το δυνατόν λιγότερα τεχνικά προβλήματα. Τα τεχνικά προβλήματα είναι αναπόφευκτα για όλους ανεξαιρέτως, λόγω της φύσης του αντικειμένου, όμως εμείς γνωρίζουμε να τα ελαχιστοποιούμε και να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στην ιστοσελίδα που μαζί δημιουργήσαμε. Φροντίζουμε ώστε η διαθεσιμότητα του site σας να είναι η μεγαλύτερη δυνατή.

Τη διαθεσιμότητα μπορούμε να την μετρήσουμε ως το ποσοστό του χρόνου κατά το οποίο η ιστοσελίδα είναι δημοσίως προσβάσιμη μέσω internet. Κανένας web hosting provider παγκοσμίως δεν μπορεί να εγγυηθεί διαθεσιμότητα που να ανέρχεται στο 100%, όμως εμείς μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι η δημόσια διαθεσιμότητα του site σας θα είναι η μέγιστη δυνατή, δηλαδή 99,99%!

Γιατί να μη διαλέξω μια υπηρεσία δωρεάν φιλοξενίας ιστοσελίδων (free web hosting);

Πολύ απλά γιατί και σε αυτήν την περίπτωση ό,τι πληρώνει παίρνει κανείς.
Το δωρεάν hosting μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’όσα λύνει. Σκεφτείτε να έχετε επενδύσει τόσο χρόνο στη δημιουργία της ιστοσελίδας των ονείρων σας και μια μέρα να εξαφανιστεί από το διαδίκτυο γιατί επιλέξατε έναν αφερέγγυο πάροχο φιλοξενίας. Ή να δεχτείτε παρεμβάσεις στη μορφή του site σας (πχ διαφημίσεις τις οποίες ΔΕΝ επιλέξατε εσείς) σε αντάλλαγμα για τη δωρεάν φιλοξενία του site. Ή να υπάρχουν συνεχή τεχνικά προβλήματα τα οποία δε θα αφήνουν εσάς να διαχειριστείτε το site σας και τους χρήστες να το επισκεφθούν.

Αξίζει τον κόπο για ελάχιστα χρήματα μηνιαίως (με το ενδεικτικό μέσο κόστος μιας φιλοξενίας με τις βασικές λειτουργίες να κυμαίνεται στα 8 €/μήνα) να ρισκάρετε όλα τα παραπάνω;

Έχω μια ιστοσελίδα, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος/η από τον πάροχο φιλοξενίας. Μπορώ να απευθυνθώ στους Dreamerz για web hosting;

Λυπόμαστε, αλλά όχι. Οι υπηρεσίες web hosting που παρέχουμε απευθύνονται μόνο σε εκείνους με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας και μόνο για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Πώς θα ξέρω ποιο πακέτο hosting μού ταιριάζει;

Εσείς χρειάζεται μόνο να γνωρίζετε τις δικές σας ανάγκες κι επιθυμίες. Το ιδανικό για εσάς πακέτο hosting θα το βρούμε μαζί, βασιζόμενοι σε παράγοντες όπως το απαραίτητο εύρος ζώνης (bandwidth), το αν διαθέτετε ήδη το όνομα του ιστότοπου (domain name) που θα χρησιμοποιηθεί, το πλήθος των e-mail (ηλεκτρονικών διευθύνσεων) που επιθυμείτε, τον χώρο (space disk) που καταλαμβάνει η ιστοσελίδα σας κλπ.